header
WIL JE OOK MEEZEILEN?
Kijk dan op de website van Zeger voor meer informatie.

Klik voor de website van de Albatros

Zeilvakantie Wad


Het Wad is een prachtig beschermd natuurgebied en bij uitstek geschikt voor een sportieve zeilvakantie. U boekt het schip met een ervaren schipper/eigenaar die de Waddenzee kent als zijn broekzak. Samen met de schipper bepaalt u de vaarroute en ontdekt u de leukste plekjes op het Wad en de eilanden.

Het zeilschip kan worden geboekt door families, vriendengroepen, bedrijven, verenigingen, voor reunie, schoolreisje of feesten etc. U bepaalt zelf de duur van uw zeilvakantie. U kunt bijvoorbeeld boeken voor een weekend, een midweek of een hele week zeilen op het wad. Ook aan de kids wordt gedacht. Ze kunnen actief meehelpen met het hijsen van de zeilen of lekker zwemmen vanaf het schip tijdens het droogvallen. Aan boord is een grote barbecue en de gezellige, goed toegeruste, scheepskeuken heeft een moderne oven waar u zelf volledig uw gang kunt gaan. Het is ook mogelijk de catering te laten verzorgen, dan gaat er een scheepskok mee aan boord.

Uw zeilvakantie over het Wad begint en eindigt meestal in een haven aan het Ijsselmeer. U kunt vertrekken vanuit Makkum, Stavoren of het sfeervolle Monnickendam. In overleg kan altijd een andere haven gekozen worden. Als u aankomt in de haven kan het grote inschepen gaan beginnen. U brengt uw tassen en boodschappen aan boord waarna iedereen een slaaphut kan kiezen. Vaak wordt u eerst vrolijk begroet door de scheepshond!

Vertrekhavens zeilvakantie wadden
Vertrekhavens zeilvakantie waddenzee


Na het inschepen is het tijd voor koffie! U maakt kennis met de schipper, de matroos en eventueel de scheepskok. Er wordt een uitleg gegeven over de veiligheid aan boord, en voor alle kinderen is er natuurlijk een zwemvest. De schipper gaat samen met u bekijken wat een leuke zeilroute is. Hierbij wordt rekening gehouden met het weer en de wind. U kunt er voor kiezen eerst te zwerven over het Ijsselmeer, van haven naar haven, of direct de zeilen te zetten naar de grote sluizen in de afsluitdijk, op naar het wad!

Als de route is bepaald wordt boven aan dek uitleg gegeven over de werking van het schip. Zeilervaring is niet nodig, dat leert u aan boord snel genoeg! Alle onderdelen van het schip komen kort aan bod en u leert direct enkele handige scheepsknopen voor het vastmaken van de touwen.

De schipper wil inmiddels wel vertrekken, en de matroos op het voordek gooit de trossen los! U vaart langzaam de haven uit en op de juiste plek worden de zeilen gehesen. Iedereen kan meehelpen met hijsen, op onze traditionele schepen worden de zeilen nog met de hand en met spierkracht gehesen! Als de zeilen staan gaat de motor uit, uw zeilvakantie is begonnen!

Het Wad
Zeilen over het Wad

Zeilen met Zeger | Copyright © 2019. All Rights Reserved